Tips för ett lyckat fönsterbyte

januari 5, 2022 0 Comments

Du som bor i en lite äldre villa kan sänka dina uppvärmningskostnader med hjälp av nya energisnåla pvc-fönster. Dessutom sänker du risken för kondens och inbrott när du uppdaterar dina fönster.

Hur vet du om du behöver byta fönster?

Du som har höga uppvärmningskostnader men ändå fryser hemma bör fundera på ett fönsterbyte Luleå. Gamla fönster är väldigt charmiga men så mycket som en tredjedel av värmen kan gå rakt ut genom dina vackra fönster. Dessutom släpper gamla fönster även in kyla som märks genom kallras, när kylan samlas nedanför dina fönster.

Vilka fönster är bäst?

När du vill sänka uppvärmningskostnaderna hemma är det ett lågt U-värde du ska söka efter. Gamla fönster har oftast ett U-värde om 2,5 medans nya energisnåla fönster har ett U-värde om så lite som 0,8. Ju lägre värde, ju bättre fönster helt enkelt.

Välj inbrottssäkra fönster

Det är väldigt vanligt att byta ytterdörr till en inbrottssäker dörr med stora lås. När säkerhet diskuteras glöms oftast fönster bort. Du bör vara medveten om att de flesta inbrott sker genom ett fönster och inte genom ytterdörren. Genom att uppgradera till inbrottsklassade fönster kan du undvika problem i framtiden.

Montera själv eller anlita hjälp?

Det är fullt möjligt att montera fönster på egen hand. Du bör dock aldrig montera ett fönster utan hjälp. Eftersom fönster är tunga att bära och hålla på plats är det rekommenderat att vara två personer. Om du är händig underlättar det i arbetet. När du monterar fönster är det väldigt viktigt att du mäter allt ordentligt. Ett fönster som är lite snett ser inte bra ut. En garageport luleå är inte helt simpel att installera själv så se till att ni är minst 2.

En fönstermontör Piteå kan utföra arbetet mycket snabbare än du själv. Dessutom får du en garanti på arbetet om något skulle gå fel. När du väljer att utföra ett fönsterbyte Piteå på egen hand är det du själv som får ta hand om konsekvenserna om det skulle läcka in regnvatten eller liknande.