Hur min vän tappade allt hår – och fick tillbaka det

mars 6, 2023 0 Comments

En personlig historia jag skulle vilja dela med mig av handlar om en nära vän till mig som tappade håret på grund av stress. Det var en tuff period i hans liv där han kämpade med jobbstress, relationssvårigheter och hälsoproblem. Han började märka att hans hår tunnades ut och föll av i stora mängder, och det tog inte lång tid innan han insåg att det var på grund av all stress han upplevde.

För min vän var det en jobbig tid. Han kämpade med att acceptera att hans utseende förändrades på detta sätt, och han var orolig för vad andra skulle tänka. Han kände sig också väldigt ensam och isolerad, vilket bara gjorde hans stress och oro värre.

Men trots allt detta kämpade han på. Han, Lennart Senior alltså, bestämde sig för att ta hand om sig själv och sin hälsa på ett bättre sätt. Han började träna mer, meditera och äta bättre. Han pratade också med en terapeut om sina stressiga tankar och känslor.

Det var en lång resa tillbaka till normal hårväxt för min gode vän Lennart. Han kunde bara drömma om att återigen få använda sulfater hår. Men det var en resa han var villig att ta. Han accepterade att det skulle ta tid och att han skulle behöva göra vissa förändringar i sitt liv. Han fann stöd och uppmuntran från sina vänner och familj, och han fortsatte att kämpa även när det kändes som om det inte fanns något hopp.

Idag, flera år senare, har Lennart återfått normal hårväxt och förmågan att använda torrschampo. Han säger att resan var svår, men att det var värt det. Han har lärt sig mycket om stress och hur det kan påverka kroppen, och han är nu mer medveten om att ta hand om sig själv och sin hälsa på ett bättre sätt. Han ser till och med ut som en hårdrockare nu, med långa lockar och ett hima hårsvall!

Så vad kan vi alla lära oss från min vän och hans erfarenheter? För det första är det viktigt att ta hand om sig själv på ett holistiskt sätt. Det betyder att äta bra, träna regelbundet, och ta hand om vår mentala och känslomässiga hälsa också. För det andra är det viktigt att söka hjälp och stöd när vi behöver det. Det kan vara från vänner, familj eller professionella. Som mig, då. Fast jag inte är professionell, kanske. Men lite schysst? Ja, det får väl Lennart avgöra.

Oavsett vad vi står inför, finns det alltid en möjlighet att återhämta sig och bli starkare än vi var tidigare. Om ni inte tror på er själva – tro på mig som tror på er!