Var noga med vilken försäkring du köper

september 10, 2022 0 Comments

Det är viktigt att vara noga med försäkringen du köper. Det finns många olika typer av försäkringar, och alla kommer inte att täcka dig i alla situationer. Se till att läsa det finstilta och förstå vad din försäkring omfattar innan du gör ett köp.Om du inte har försäkring på vare sig bil, hem eller familjemedlemmar (även husdjur) kan du lika gärna kasta tryggheten åt vinden och gå igenom livet med tarotkort som ledstjärna.

Halvförsäkring bil vad ingår

De flesta bilgarantier täcker följande:

  • Ansvar för kroppsskada – denna täckning betalar för sjukvårdskostnaderna för personer som skadats i en olycka som orsakats av dig. Det täcker även eventuella rättegångskostnader om du blir stämd för olyckan.
  • Skador på egendom: Denna täckning betalar för skador på en annan persons egendom, till exempel deras bil, orsakad av dig. Så om du till exempel backar in i en garageport Piteå så kan du bli ersättningsskyldig, för det är ditt fel.
  • Oförsäkrad/underförsäkrad bilist: Detta skydd skyddar dig om du blir påkörd av en förare som inte har försäkring eller inte har tillräckligt med försäkring för att täcka kostnaderna för dina skador.
  • Medicinska betalningar/personskadeskydd: Denna täckning betalar för dina medicinska utgifter och, i vissa stater, förlorade löner och andra relaterade utgifter efter en olycka, oavsett vem som var felet.

Jämför bilförsäkring

Det finns några saker att tänka på när du handlar en bilförsäkring. Den första är att se till att du jämför äpplen med äpplen. Det vill säga, se till att du jämför samma typer och mängder av täckning. Det andra är att jämföra priser från olika företag. Även om du hittar två försäkringar som verkar vara lika, kan det ena företaget vara billigare än det andra. Det tredje är att läsa det finstilta. Se till att du förstår vad som är och inte omfattas av varje policy innan du fattar ett beslut.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är en typ av försäkring som hjälper till att täcka kostnaderna för skador som kan uppstå till följd av trafikolyckor. Den här typen av försäkring kan hjälpa till att täcka kostnaderna för reparationer av ditt fordon, samt kostnaderna för medicinsk behandling som kan vara nödvändig till följd av skador som åsamkats i en olycka. Trafikförsäkring kan vara ett värdefullt verktyg för att skydda dig ekonomiskt i händelse av en olycka.

Helförsäkring vs halvförsäkring

Debatten om helförsäkring kontra halvförsäkring är en som har pågått i många år. Det finns för- och nackdelar med båda typerna av försäkringar, och det handlar i slutändan om vad som är bäst för individen. Helförsäkring ger mer täckning vid en olycka, men det kommer också med en högre prislapp. Halvförsäkring är billigare, men den ger inte så mycket täckning. För vissa människor är beslutet mellan helförsäkring och halvförsäkring lätt. De har helt enkelt inte råd med den högre premien som följer med helförsäkring, så de väljer den billigare halvförsäkringen. Tänk på att dessa försäkringar inte är som andra ”garantier” i livet. Precis som att det kan bli diskussion om kollektivavtal st på jobbet är försäkringsfrågor ofta en diskuission om bevisbörda med mera. Andra människor känner att det är värt de extra pengarna att ha den sinnesfrid som kommer med att veta att de är helt täckta i händelse av en olycka. Det behöver ju inte heller vara du som sabbar något – om du t.ex. anställt ett certifierat flytt- eller städbolag för flyttstäd Stockholm och de har sönder något kan din (och deras) försäkring hjälpa till.

Vilken hemförsäkring är bäst

Det finns många typer av hemförsäkringar och det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för dig. Det är viktigt att vara försiktig när du väljer en försäkring, eftersom vissa kanske inte ger den täckning du behöver. Den kanske gäller sådant som fanns när du tecknade försäkringen för huset, men inte när du sedan gått och installerat relining som sedan går sönder. Se till att läsa det finstilta och ställa frågor innan du köper något, och kolla om du t.ex. har drulleförsäkring. Många försäkringar kan täcka sånt som läckor och bränder, men inte nödvändigtvis klumpighet, som när du råkar hälla tre liter Jolt-cola på din stationär speldator

Vad är en drulleförsäkring

Drulle betyder egentligen att du också är försäkrad vid klumpighet eller oaktsamhet. Du får vanligtvis inte någon ersättning om du tappar din telefon eller råkar dränka datorn i badet, men med en drulle (som vanligtvis är dyrare) kan du alltså få ersättning även för detta – mot självrisk, så klart. Ett bra skydd om du t.ex. sabbat hela hallgolvet när du skulle slipa fiskbensparkett. Notera dock att det gäller vid olyckor, inte rent sabotage.