Slipa golven själv med hjälp av dessa tips

april 12, 2022 0 Comments

Slipa golven själv med hjälp av dessa tips

 

Golvslipning är något som man måste göra någon gång under sin bostads livstid för att hålla golven i skick. Det är speciellt viktigt om man har trägolv, och ännu viktigare om man bor i ett äldre hus med fiskbensparkett eller äldre golv som måste tas hand om på rätt sätt. Att slipa golven kan verka svårt, och det är förvisso svårt också, men det går att göra själv om man vill. Man behöver bara ha rätt verktyg och vara påläst kring hur man går tillväga innan man sätter igång.

 

Rätt verktyg

 

För att genomföra en golvslipning Stockholm på egen hand behöver man en del olika redskap. Främst behöver man en slipmaskin, kantslip och sandpapper. Utöver detta behöver man inte så mycket mer, förutom kanske en dammsugare då, såklart.

 

Man kan välja att hyra in ett företag som gör golvslipning Lidingö om man inte har dessa verktyg, men de finns oftast att hyra från bygghandlare eller återförsäljare för de som vill låna dem i 24 timmar.

 

Hur gör man?

 

Att lägga fiskbensparkett är till exempel ett långsamt jobb där noggrannhet är allt. När man ska börja slipa golven är det viktigt att tömma hela rummet på saker, även tavlor och prydnader som man inte vill att ska bli dammiga. När rummet är tomt kan man köra på med golvslipen på stora ytor, och ta hörn och svåra ytor med kantslip eller sandpapper. Man behöver ha rätt teknik för att köra en golvslip, men det kan man enkelt lära sig genom att kolla på videos eller prata med ett proffs som lär ut tekniken.

 

Utöver dessa finns det inte så mycket mer att lära sig kring att slipa golv. Det kräver lite förarbete men det är enkelt att göra på egen hand, för den som vill spara tid och spara pengar istället för att anlita en firma.