Saker man bör veta när man ska renovera

mars 4, 2022 0 Comments

Renoveringar är en spännande idé för de flesta husägare. Men när det gäller alla stora renoveringsprojekt finns det många saker att tänka på innan man börjar. Ifall man inte kan renovera själv och planerar att anlita en entreprenad är det extra viktigt att vara påläst för att minimera risken att bli lurad eller överdebiterad.

Här är några tips, insamlade från webben för att hjälpa er att komma igång.

I den här artikeln kan man läsa om att budgetera, köpa material och hur man lättast kan hitta skickliga entreprenader som kan utföra renoveringen.

Planera din budget

Innan man börjar med en renovering är det extra viktigt att genomföra en grundlig kalkyl över alla typer av kostnader som kommer att uppstå under renoveringen. Tänk inte bara på de direkta kostnaderna utan också på de som kan tillkomma ifall ditt hems förutsättningar ändras under själva renoveringen. Exempel på kostnader man ofta glömmer är till exempel ifall man renoverar köket och helt plötsligt har man ingen spis att laga mat på.

Vi säger att köket kommer vara ut funktion i 3v och ni är 4 i hushållet. Både lunch och middag kommer behöva ätas ute och även om ni varje dag äter på de billigaste restauranger kommer det fortfarande bli en kostnad uppemot 10 000- 15 000kr i bara mat.

Ett till exempel är ifall man ska renovera badrum Stockholm och kanske bara har ett badrum. Helt plötsligt måste man betala för hyra av bajamaja och även betala för tömning av dem.

Vad man än ska renovera så gör en plan för eventuella kostnader som kan uppstå. Ta med allt från extra elkostnader till alla de extra resor och även förlorad inkomst. Är det så att man vissa dagar måste vara ledig för att planera tillsammans med entreprenaden som ska renovera Stockholm så kommer det självklart kännas i plånboken.

En bra riktlinje när man planerar sin budget är att alltid lägga på 20% på hela budgeten efter den är färdig. Blir priset för högt är det bättre att vänta tills man har råd med oförutsedda extra kostnader. Ett sätt att veta exakt hur mycket ett projekt kommer kosta är att be byggfirman om ett fastpris. Många väljer detta av ren trygghet men det man ska veta är att när byggfirmorna sätter ett fastpris har de lagt in i sin budget för oförutsedda kostnader. Så med andra ord kommer man få betala för eventuella fel.

Välj rätt byggföretag

För stora projekt där flera entreprenörer som elektriker, snickare, rörmokare, arkitekter är inblandade är det väldigt bra att ha en totalentreprenad som håller i projektet. Självklart kommer totalentreprenaden vilja få betalt för extra arbetet som blir när de ska kontrollera alla utomstående hantverkare, men det kommer de vara värt i slutändan.

Totalentreprenadens uppgift är att se till att alla sköter sina jobb och inte överdebiterar. På så sätt kommer en person att ha huvudansvaret och beställaren kan lugnt luta sig tillbaka utan att behöva vara orolig för att någon ska göra ett dåligt jobb vid din badrumsrenovering stockholm

För att hitta rätt byggföretag så ge dig ut på sidor som Reco eller Google för att läsa omdömen om dem. Syna omdömena och se till att läsa dem noggrant. Har ett företag bara betyg med 1-stärna och 5 stjärnor så kan det betyda att företaget har lagt egna omdömen. Därav är det superviktigt att läsa vad som står och inte bara titta på snittbetyget.

Syna också företagets ekonomi och hur länge de varit verksamma. Ett företag med kort historik och dålig ekonomi kan betyda en stor risk då man inte vet hur länge de lever kvar för att kunna uppfylla eventuella garantiärenden i framtiden.