Hur du undviker vinterdeppen

oktober 21, 2017 0 Comments

Hur man förblir positiv när vädret blir svinkallt

Det kan vara svårt att vara positiv till vädret när det är kallt ute. Det blir mörkt tidigare, människor är mer benägna att stanna inomhus och det finns en allmän känsla av olust i luften. Men det finns sätt att slå vinterdepression!

Det första steget är att komma ihåg att vintern också har sina fördelar och vackra sidor. Vintern betyder till exempel att det är dags för varm choklad och julpynt! Försök sedan att komma ut så mycket som möjligt. Om du inte kan gå ut av någon anledning, försök åtminstone att umgås med vänner eller familj som bor i närheten eller online. Slutligen, håll dig sysselsatt genom att göra saker som du tycker om som att läsa en bok eller spela tv-spel. Det är faktiskt helt okej att vara hemma och bunkra in sig i filtar när det är för kallt för att gå ut.

Tips för att hålla dina energinivåer höga när temperaturen sjunker

Energinivåer kan vara en kamp under vintermånaderna. Det är viktigt att ta hand om sig själv och sin psykiska hälsa under denna tid.

Vi kör några tips som hjälper dig att hålla dig alert i det kalla, kalla vädret:

1) Drick tillräckligt med vatten – Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt för att hålla dig vätskad, vilket i sin tur hjälper till att hålla dina energinivåer höga. Du kan också snusa lite BLCK, det ger extra energikickar!

2) Håll dig inomhus så mycket som möjligt – Att vara utomhus under vintermånaderna kan vara mycket mindre roligt än det är under andra årstider. Om du inte är en sådan udda varelse som gillar vintersport. Försök att spendera så mycket tid inomhus som möjligt när du behöver vara ute, som när du går till jobbet eller springer ärenden.

3) Träna regelbundet – Träning har visat sig öka energinivåerna och förbättra humöret och sömnkvaliteten. Att bara ta en promenad ute kan göra stor skillnad! Men kom ihåg att också ta det lugnt. Du borde inte sätta igång en takläggning Stockholm, liksom.

De bästa sätten att förbli positiv under vintermånaderna

Om du känner dig nere under vintermånaderna är det inte konstigt, och väldigt vanligt. Vädret är kallt och dystert, dagsljuset är kortare och du spenderar mer tid inomhus. Det kan vara svårt att vara positiv när det hela tiden verkar gå fel. ”Vinterdeppen” är en grej som många känner igen sig i!

Det bästa sättet att vara glad och positiv under vintermånaderna är att se till att du gör saker som gör dig lycklig. Till exempel, om din favorit sak att göra är att gå på promenader i naturen, planera då några resor bara för detta ändamål. Om din favorit sak att göra är att baka kakor så planera några baksessioner med vänner och familjemedlemmar.

Hur du kompenserar för vitamin D-brist

D-vitaminbrist är ett vanligt problem som drabbar många människor. Det är inte begränsat till bara vuxna, utan även barn. Vintermånaderna kan förvärra problemet på grund av bristen på solljus och produktion av D-vitamin. Det bästa sättet att förbereda sig för D-vitaminbrist under vintermånaderna är att få tillräckligt med solljus under sommarmånaderna, dricka mycket vatten och ta ett D-vitamintillskott. För att kompensera för bristen på naturligt solljus på vintern bör man försöka vistas utomhus så mycket som möjligt under dagsljuset. De bör också dricka mycket vatten och ta ett D-vitamintillskott om det behövs.