Byt köksluckor och få ett nytt kök

januari 14, 2022 0 Comments

Ser köket gammalt och slitet ut? Alla har inte råd med en helrenovering av köket. Som tur är finns det andra metoder du kan använda dig av för att uppdatera köket och bli nöjd med resultatet.

Nya köksluckor gör stor skillnad

Genom att byta endast köksluckor och lådfronter får du en helt ny design i köket. Du kan välja färg och utformning efter smak och på så sätt få det kök du drömmer om. Även om köket inte ändrar sig i storlek eller upplägg gör det mycket att byta köksluckor. Ha i åtanke att små detaljer som knoppar och handtag gör stor skillnad, mycket större än vad du kanske tror. Välj därför både knoppar och handtag med omsorg. Ibland kan det vara värt det att spendera lite extra för att uppnå önskat resultat. Ett nytt kök behöver inte innebära en helrenovering som kostar skjortan. Med måttanpassade köksluckor kan du få en ny finish utan att bli pank på kuppen.

Är du nöjd med köksbänk och kakel?

När du väl har bytt till nya köksluckor kanske du även vill fräscha upp köksbänk och kakel. I vissa fall kan det vara värt det att byta köksbänk och få den färg och det materialet du behöver i köket. Om köksbänken däremot är i gott skick och färgen inte stör helhetsintrycket av köket kan det kännas onödigt att byta ut den.

I dessa fall är det smart att lämna den och istället fokusera på kaklet över köksbänken. En del gamla hus har kakel med starka mönster och även färger som kanske inte passar in i ett modernare kök. Det är inte speciellt svårt att sätta nytt kakel på egen hand. När du tar bort det gamla kaklet bör du dock vara noga med att skydda köksbänken. Det är onödigt om den skadas i processen. Online finns otaliga videos och artiklar du kan ta del av om hur du lättast sätter kakel i köket utan någon direkt erfarenhet.