Bättre wifi utan investering

februari 8, 2022 0 Comments

Bättre wifi utan investering

Det finns inget som är lika frustrerande som en svag WiFi-anslutning hemma. Du har precis vant dig vid att det är lätt att ha en stabil anslutning, när nätverket plötsligt verkar vara trasigt. Det är fruktansvärt att försöka läsa en blogg eller titta på roliga katter på YouTube, bara för att videon buffrar om och om igen.

Vi vill alla ha bättre wifi hemma så att vi kan titta på videor, spela spel och göra allt vi vill på nätet. Men sanningen är att de flesta av oss blir frustrerade eftersom det innebär ett par timmars ommöblering i huset. Och det blir ännu svårare när vi går från ett rum till ett annat och uppkopplingen plötsligt slutar fungera.

Att köpa ett nytt modem kanske inte finns med i ekonomin just nu men wifi-et måste ändå fungera utan att man ska behöva flytta på möbler som står i vägen för signalen. Med en it-support som är duktig är det enkelt att få wifi att fungera bra.

Här kommer ett tips som kan hjälpa dig med bättre wifi hemma utan att du ska behöva investera en förmögenhet.

Placeringen av routern

I de flesta hushåll är fiberuttaget, och därmed routern, placerad nära ytterväggen. Därför är routern ofta på en plats där den inte är centrerad i huset . Routern sänder ut den trådlösa signalen i alla riktningar med ungefär samma styrka. Om routern är placerad vid ytterväggen utnyttjas i detta fall inte dess fulla potential och den faktiska räckvidden minskas, skickas utomhus eller skickas till platser där täckningen är överflödig.Tänk på att datasupport kan vara nödvändigt om du själv inte är kunnig inom området.

Med den här enheten på en plats centralt i huset kan du använda din wifi-anslutning till sin fulla kapacitet. Den känner automatiskt av routrar och justerar riktningen så att din wifi-signal når alla rum i hemmet eller på kontoret och mycket längre än vad du kunde göra tidigare. Den här typen av enheter är viktiga för ett hushåll som vill strömma ett antal olika saker som Netflix eller annat online innehåll.

Tänk på att en itkonsult ofta har både elektriker stockholm under sig och kan hjälpa dig installera laddbox och andra tekniska uppgraderingar av ditt hem