Trött på allergier och städning! Redaktören anlitar städfirma

februari 14, 2022 0 Comments

I en perfekt värd där damm och pollen inte finns skulle vi inte behöva städa. Nu är det ju mer så att vi får städa från morgon till kväll beroende på vart man bor rent geografiskt i Sverige på grund av detta massiva pollen fenomen från björkar, gråbo och andra hemska växter i naturen.

När jag flyttade till Stockholm trodde jag att det skulle finnas mindre pollen i luften än från landsbygden där jag är uppväxt. Jag hade fel! När jag bott ett tag i min nya lägenhet fick jag flera erbjudanden av städfirma Stockholm. Snål som jag är tackade jag först nej till de varierande erbjudanden som trillade in trots att vi hade svartmögel i badrummet.

Personligen är jag väldigt trött på att vakna varje morgon i allergisk chock när jag glömt städa. Min lösning för att slippa damma och dammsuga var och varannan dag, var först att skaffa mig en robotdammsugare, det hjälpte till en del men inte tillräckligt. En hygientekniker skulle tyckt mitt hem var så stökigt.

En morgon när jag vaknade så hade jag bestämt mig. Med pollen i ögonen och rinnande näsa började jag sondera Stockholms alla städfirmor. Det fanns otroligt många! Allt från nystartade enmansbolag till stora etablerade koncerner som jobbade med städning med ättika.

Efter en stund läsande av kundrecensioner på ett 15-tal städfirmor hade jag bestämt mig.  Firman låg ungefär där jag bodde och den verkade väldigt seriös. Hela 47st positiva recensioner sista året från kunder och när jag hittade flera av mina grannar som jag pratat med, sen innan lämnat 5 av 5 stjärnor var det klart! Om grannen nedanför som alltid gnäller om städningen på bostadsrättsföreningens städdagar, kunde vara nöjd med denna firma så fanns det inte en chans att de inte gjorde ett grundligt och noggrann städning hemma hos honom. Hemstädning pris va dock viktigt för mig då jag inte är rik. Efter ett mail till firman hade jag inom några dagar en fin lägenhet! Jag kommer aldrig mer städa själv igen eller fixa min egen flyttstäd bromma.